Ook zo’n last van “ZeeWee” …. boek dan nu snel uw vakantie!


Liefhebbers van de zee krijgen soms vreemde klachten na hun heerlijk vakantie langs de (Zeeuwse) kust. Artsen kunnen er vaak niet mee uit de voeten, maar mensen die zelf ook vaak naar de zee op vakantie gaan weten precies wat deze mensen voelen. Insiders noemen het
“ZeeWee” (Heimwee naar de Zee) en het is een steeds bekender wordend begrip onder de mensen die hun vakantie vieren in Zeeland.
Hoe vaker je aan zee komt, hoe erger het wordt. En er is maar een remedi voor: Ga zo snel mogelijk weer terug naa de zee!

De zee geeft ook artiesten veel inspiratie, denk hierbij niet alleen aan schilders, ook dichters en muzikanten raken er regelmatig door geinspireerd. In deze blogpost zomaar wat voorbeelden. Speciaal voor de mensen die ook last hebben van ZeeWee hieronder vindt u een kleine medicijn selectie.

Ik keek met moeder naar de zee.

We zaten zwijgend met ons twee:
mijn moeder en ik. En de zee.

De zee leek een getemde leeuw.
Boven dreef een enkele meeuw.

We deelden elkaar ons leven mee:
mijn moeder en ik. En de zee. Aan Zee (Leo Mesman)

Waaiende wuivende golven,
Land onder water bedolven,
beukend, brekend, spattend uiteen,

De zee is geweldig als geen ��n,
Ze is machtig,
Ze is krachtig,

Na de storm de rust,
De zee en de kust likken hun wonden,
Resten op het strand gevonden,

De baren bedaren,
De zee zal de vrede bewaren,
Tot een volgende keer,
Dan raast ze weer,
Waarna de lucht opnieuw zal klaren. De Zee (Marc Philippart)

Ik wil alleen zijn met de zee,
ik wil alleen zijn met het strand,
ik wil mijn ziel wat laten varen,
niet mijn lijf en mijn verstand.

Ik wil gewoon een beetje dromen
rond de dingen die ik voel en de zee,
ik weet het zeker,
dat ze weet wat ik bedoel.

Ik wil alleen zijn met de golven,
‘k wil alleen zijn met de lucht,
ik wil luist’ren naar mijn adem,
ik wil luisteren naar mijn zucht.

Ik wil luist’ren naar mijn zwijgen,
daarna zal ik verder gaan en de zee,
ik weet het zeker, zal mijn zwijgen wel verstaan.
Zee (Toon Hermans)

 

Ik kus de zee
ruik de zee
voel het water.

Een zijn met de zee
Ik voel me verbonden.
De zee beroert zich op grillige wijze.

Ik houd van de zee.
De zee stroomt voort,
daar is geen ontkomen aan.

De zee zal altijd blijven bestaan!De Zee (Dick Voogd)

De Zee – Trijntje Oosterhuis (2004)

Aan de Kust – Bl∅f

Heeft u ook last van “ZeeWee” en bent u toe aan een heerlijk verblijf aan de Zeeuwse kust? Check dna snel of de door u gewenste periode nog beschikbaar is!

Ik wil naar de Zee!         Check uw periode

Mooie review over Hof van Zeeland op www.gezinopreis.nl

Laatst kwam ik een hele leuke review tegen op de website van “Gezin op Reis”. Blogger Margje beschrijft het park, de vakantiewoning en de beleving van Zeeland, het park en de directe omgeving van het park precies zo als wij dat ook ervaren.

Mocht u interesse hebben in een verblijf in Zeeland in onze bungalow dan is het leuk om deze review eens te bekijken.

Bent u overtuigd? Check dan hier of onze bungalow nog vrij is in de door u gewenste periode.

Boek nu een zeebaars weekend in Zeeland

Er was heerlijk zomerweer voorspeld voor het afgelopen weekend, en het zeebaarsseizoen is nog in volle gang. En zowaar was onze bungalow na een druk bezet hoogseizoen ook nog vrij dit weekend. Tijd om zelf weer eens even vakantie te houden in Zeeland.

Spullen ingeladen en op naar de “Zak van Zuid-Beveland”. Na aankomst op “Hof van Zeeland” in Heinkenszand direct de auto uitgepakt en op weg naar de oosterschelde met een spinhengel en een doosje vol pluggen.
Binnen 20 minuten al de eerste baars gevangen, en het werd nog veel leuker. Totaal 6 baarzen gevangen die avond kleinste was 37cm en de klapper van de avond was een prachtige zeebaars van 55cm die mijn drijvende popper met een fraaie duik van het water af plukte.

Twee baarzen gevangen met een ondiep (0 – 1m) duikende plug, de rest op oppervlakte pluggen (poppers). Het vangen van baarzen op de laatste categorie pluggen is echt spectaculair.

Heeft u ook zin in zo’n zeebaarsweekend? Op 20 minuten rijden vanaf onze bungalow zijn vele prima stekken aan de Ooster- en Westerschelde te berijden. Hier onder een video van VisTV waarin het oppervlakte vissen op zeebaars te zien is.

Beleef het spektakel zelf!

Wilt u deze spectaculaire manier van vissen zelf ook eens beleven? Boek dan eens een vakantie in onze bungalow in het zeebaarseizoen.
De eerste baarzen worden meestal ergens rond half mei gevangen en het seizoen loopt door tot en met oktober. Keuze genoeg dus, ook buiten het hoogseizoen.

Check hier de of de gewenste periode nog vrij is en boek uw verblijf.

Nazomer vakantie in Zeeland

De zomer is volgeboekt en helaas al bijna voorbij….
Wilt u ook nog lekker naar de Zeeuwse kust om van de prachtig nazomer te genieten? In deze periode kunt u namelijk ook nog genieten van de prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen zonder hiervoor extra vroeg op te staan of s avonds laat nog weer naar de zee te gaan.

In het naseizoen is er nog voldoende ruimte!

Check snel of uw periode nog beschikbaar is!
Ook in de herfst- en kerstvakantie is er nu nog ruimte

U kunt dan heerlijk genieten van de rust op het park “Hof van Zeeland” en toch bent u slechts enkele autominuten verwijderd van de meest interessantste Zeeuwse steden en badplaatsen. Betaalbare prijzen en toch maar 20 minuten vanaf de belangrijkste Zeeuwse badplaatsen, en slechts 10 minuten nodig om Goes of Middelburg te bereiken.

Nieuwsbrief

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, het aanmeldformulier vind u helemaal onderin deze pagina.

Wie weet tot ziens in Zeeland!

 
Afbeelding: Reizen foto designed by Mrsiraphol – Freepik.com

Bekijk de mooiste en grootste schepen

Voor de Walcherense kust kunt en de mooiste en grootste zeeschepen van dichtbij bekijken omdat deze drukke vaarroute direct onder de kust ligt.
Op de stranden nabij Vlissingen (Dishoek, Zoutelande en Westkapelle) passeren de grootste zeeschepen vlak langs de kust om de havens van Vlissingen en Terneuzen binnen te varen.
Ook op de Westerschelde op slechts 5 kilometer afstand van het park “Hof van Zeeland” zijn de schepen goed te bekijken.

Bron: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Jan van den Broeke

Voor de echte liefhebbers is er een hele mooie website waar u kunt zie welke schepen er langs komen varen zodat u op het juiste moment op de juiste plek kunt staan voor het perfecte uitzicht en natuurlijk de perfecte foto.

Bezoek de website van Marine Traffic om de actuele positie te zien van de schepen in de buurt van Zeeland (of de rest van de wereld natuurlijk).

Zoover score verbeterd naar 8.2

Zovver
Ook in 2017 heeft Hof van Zeeland weer veel positieve beoordelingen mogen ontvangen op Zoover. De gemiddelde score van ons park is gestegen van een 8.1 naar een 8.2.
Bent u dus nog niet overtuigd van de kwaliteit van Hof van Zeeland, neem dan zeker even een kijkje op Zoover en laat u overtuigen door de vele positieve beoordelingen van mensen die het park al wel hebben bezocht, en genoten van een heerlijke vakantie op een vakantiepark en een huisje wat wel schoon is.

Bent u overtuigd? Boek dan vandaag nog een verblijf in onze bungalow en ga het zelf ervaren! Er is nog ruimte in de laatste periode van dit jaar, maar het is natuurlijk ook mogelijk om uw vakantie voor 2018 al vast te reserveren.

Wilt u ook uw ervaringen over het park delen met anderen, laat dan ook een beoordiling achter op Zoover.nl

Vakantie in Zeeland, lekker na-zomeren aan de kust

Nazomer vakantie aan de Zeeuwse kust

Voor deze zomer zijn we al helemaal volgeboekt, maar er is nog ruimte voor een vakantie in het na-seizoen!
Wilt u ook nog lekker nazomeren en vakantie aan de Zeeuwse kust?

Eind augustus en september is er nog wat ruimte

25 aug t/m 8 sept
na 25 sept is er ook nog volop ruimte.

Check dan snel of uw periode nog beschikbaar is! In het naseizoen is er nog volop beschikbaarheid.
Ook de herfst- en kerstvakantie zijn nu nog beschikbaar

U kunt dan heerlijk genieten van de rust op het park “Hof van Zeeland” en toch bent u slechts enkele autominuten verwijderd van de meest interessantse Zeeuwse steden en badplaatsen. Betaalbare prijzen en toch maar 20 minuten vanaf de belangrijkste Zeeuwse badplaatsen, en slechts 10 minuten nodig om Goes of Middelburg te bereiken.

Nieuwsbrief

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, het aanmeldformulier vind u helemaal onderin deze pagina.

Wie weet tot ziens in Zeeland

Visweekend

Houdt u van vissen? Dan is Heinkenszand ook een prima uitvalsbasis om eens lekker een weekend te gaan vissen in het zilte nat.
Alle bekende zeevisstekken liggen op korte afstand van het park Hof van Zeeland. Hierbij moet u denken aan de Oosterschelde, Westerschelde, Veersemeer en natuurlijk ook de Noordzee.

Meer informatie

Op deze website is een nieuwe pagina aangemaakt waar u meer informatie kunt vinden over visstekken, getij-informatie en vergunningen. Het seizoen voor d zomervisserij is nu in volle gang. Hierbij kunt u soorten als Geep, Zeebaars en Makreel gaan belagen.

 

Beschikbaarheid

Deze zomer is er nog wat ruimte in onze vakantiebungalow.
Interesse? check dan hier de beschikbaarheid

 

Nog beperkte beschikbaarheid deze zomer

Voor deze zomer zijn we al bijna volgeboekt, maar er is nog ruimte! Wilt u ook nog lekker naar de Zeeuwse kust?

In het hoogseizoen zijn nog slechts enkele weken beschikbaar:

21 t/m 28 juli
25 aug t/m 8 sept
na 25 sept is er ook nog volop ruimte.

Check dan snel of uw periode nog beschikbaar is! In het naseizoen is er nog volop beschikbaarheid.
Ook de herfst- en kerstvakantie zijn nu nog beschikbaar

U kunt dan heerlijk genieten van de rust op het park “Hof van Zeeland” en toch bent u slechts enkele autominuten verwijderd van de meest interessantse Zeeuwse steden en badplaatsen. Betaalbare prijzen en toch maar 20 minuten vanaf de belangrijkste Zeeuwse badplaatsen, en slechts 10 minuten nodig om Goes of Middelburg te bereiken.

Nieuwsbrief

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, het aanmeldformulier vind u helemaal onderin deze pagina.

Wie weet tot ziens in Zeeland

Lekker op vakantie naar Zeeland deze zomer?

kalender

Er wordt al weer aardig geboekt in voor- en hoogseizoen, maar er is nu nog wel wat keuze! Wilt u ook nog lekker naar de Zeeuwse kust? Check dan snel of uw periode nog beschikbaar is!

beschikbaarheid-verhuur-2017

U kunt dan heerlijk genieten van de rust op het park “Hof van Zeeland” en toch bent u slechts enkele autominuten verwijderd van de meest interessantse Zeeuwse steden en badplaatsen. Betaalbare prijzen en toch maar 20 minuten vanaf de belangrijkste Zeeuwse badplaatsen, en slechts 10 minuten nodig om Goes of Middelburg te bereiken.

Ook dit jaar zullen er weer volop activiteiten worden gepland voor jong en oud door het animatieteam onder leiding van Theo de parkmascotte.

Nieuwsbrief

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, het aanmeldformulier vind u helemaal onderin deze pagina.

Wie weet tot ziens in het mooie Zeeland