Er was heerlijk zomerweer voorspeld voor het afgelopen weekend, en het zeebaarsseizoen is nog in volle gang. En zowaar was onze bungalow na een druk bezet hoogseizoen ook nog vrij dit weekend. Tijd om zelf weer eens even vakantie te houden in Zeeland.

Spullen ingeladen en op naar de “Zak van Zuid-Beveland”. Na aankomst op “Hof van Zeeland” in Heinkenszand direct de auto uitgepakt en op weg naar de oosterschelde met een spinhengel en een doosje vol pluggen.
Binnen 20 minuten al de eerste baars gevangen, en het werd nog veel leuker. Totaal 6 baarzen gevangen die avond kleinste was 37cm en de klapper van de avond was een prachtige zeebaars van 55cm die mijn drijvende popper met een fraaie duik van het water af plukte.

Twee baarzen gevangen met een ondiep (0 – 1m) duikende plug, de rest op oppervlakte pluggen (poppers). Het vangen van baarzen op de laatste categorie pluggen is echt spectaculair.

Heeft u ook zin in zo’n zeebaarsweekend? Op 20 minuten rijden vanaf onze bungalow zijn vele prima stekken aan de Ooster- en Westerschelde te berijden. Hier onder een video van VisTV waarin het oppervlakte vissen op zeebaars te zien is.

Beleef het spektakel zelf!

Wilt u deze spectaculaire manier van vissen zelf ook eens beleven? Boek dan eens een vakantie in onze bungalow in het zeebaarseizoen.
De eerste baarzen worden meestal ergens rond half mei gevangen en het seizoen loopt door tot en met oktober. Keuze genoeg dus, ook buiten het hoogseizoen.

Check hier de of de gewenste periode nog vrij is en boek uw verblijf.

Boek nu een zeebaars weekend in Zeeland