Heinkenszand is een prima uitvalsbasis om te gaan (zee)vissen. Op en nabij het park kunt u ook uw zoetwater hengel inzetten om de zoetwatervis te belagen.
Op het park kunt u prima een witvisje of karper verschalken. In de aan het park grenzende Stelleplas is zo’n beet het hele zoetwater visbestand te vangen.
Op het park is heeft u geen visvergunning nodig. Wilt u vissen in de Stelleplas dan heeft u een vergunning nodig van de plaatselijke visvereniging. Op de receptie van het park kunt u zowel dag- als weekvergunningen aanschaffen.

Zoetwater soorten

Maar als u toch naar Zeeland komt is het natuurlijk het leukst om te gaan Zeevissen. Vanuit Heinkenszand zijn zowel de Westerschelde, Oosterschelde, Veerse Meer en natuurlijk de Noordzee prima te berijden. Voor het vissen in open zeewater  (Noordzee, Oosterschelde en Westerschelde) is geen vergunning vereist. In de Zeeuwse binnenwateren (incl. Veerse Meer en Grevelingen Meer) is bijna altijd wel een vergunning noodzakelijk. Twijfelt u? Informeer dan bij de plaatselijke VVV of hengelsportinkel, zij kunnen u altijd verder helpen.

In de zomer is het goed vissen op geep, zeebaars, makreel en natuurlijk platvis. In de winter is het ook platvis, en zijn natuurlijk ook de wijting en gul goed te vangen van af de kant.
Vanuit de diverse havenplaatsen kunt u ook prima een dagje gaan bootvissen.

Zeevissoorten

Getij informatie

Voor het zeevissen is het getijde erg belangrijk. De tijden wanneer het hoog en laagwater is verschillen per dag. Dit afhankelijk van de stand van de maan.
Op de website van rijkswaterstaat is deze getijde voor diverse plaatsen in Nederland op te vragen.
Hieronder staan directe links voor de getij-informatie voor het huidige jaar  op verschillende goeie visstekken in de omgeving van Heinkenszand.

Vlissingen
Westkapelle
Neeltje Jans
Zeelandbrug

Zeeaas

In de nabije omgeving is er volop zeeaas te verkrijgen. In de nabijheid van het park kun u het beste naar ‘s Gravenpolder rijden.
Hier is een grote Hubo Doe-Het-Zelf zaak gevestigd waar ze ook een uitgebreid hengelsport assortiment en zee-aas verkopen.

HuboXL ‘s-Gravenpolder
Spoorstraat 51
4431 NK ‘s Gravenpolder
Nederland
Tel.: 0113 – 312413
Fax.: 0113 – 314375